Gougondesign Kunst Design
Meubels
Graphics
Spiritualiteit
meditatie
empaten
Nieuws Gallery
Kunst kopen

Contact 
Home
English
Nederlands

Follow Gougondesign on Twitter

Publicaties
Biografie
Exposities
Workshops
Teksten 
Gedichten
Guestbook
Links
Flickr photos
Exto
Work in Progress


Exposities

10 mei

Mijn expositie in Restaurant Galerie de Kamer is ten einde. Vanaf 1 mei was het de beurt aan de volgende kunstenaar.

Bedankt voor de positieve reacties!3 april 2017
Vandaag was de ontmanteldag van mijn expositie in Restaurant de Kamer, maar we gaan nog even door!

U bent van harte welkom.


(op de foto: Martine Meijerink)


Zaterdag 11 februari om 13:10 ben ik te gast in het kunst & cultuur programma Halte Bieb van ZO!34 (RTV Emmen) Meerdere gasten praten over kunst en cultuur in Emmen.


Bekijk het interview met Zo!34 over mijn expositie in Galerie Restaurant de Kamer. https://www.youtube.com/watch?v=3SUUfphcbYQ

Kijk ook op de facebook page van Galerie Restaurant de kamer voor een kijkje tijdens de opnames.


Geneviève Gougon, Lenny KroosExpositie - Galerie Restaurant de Kamer - 9 januari tot 3 april 2017 - update

Luister naar het  interview in het radioprogramma "Call it a Day" van Zo!34 voor meer informatie over de expositie.

Expositie restaurant de Kamer


Expositie - Galerie Restaurant de Kamer - 9 januari tot 3 april 2017

Beste kunstliefhebber,Creation of a Rebirth

Van 9 januari tot 3 april 2017 exposeert Geneviève Gougon schilderijen, tekeningen en gedichten in Galerie Restaurant de Kamer in Emmen. Restaurant de Kamer is gehuisvest in een stijlvol gerestaureerde Saksische boerderij stammend uit 1864. Deze sfeervolle historische omgeving is bij uitstek de plek om kunst en lekker eten met elkaar te combineren. Het werk van Geneviève Gougon heeft vaak een mystiek karakter met een diepere boodschap. Maak kennis met haar fantasievolle, kleurrijke schilderijen, organische potlood/aquareltekeningen en gedichten. U krijgt een glimp van de illusies en werkelijkheden uit het leven. U bent van harte welkom!

Voor meer informatie: 
www.gougondesign.com
info @gougondesign.com, Telefoon: 06-57009445

Restaurant de Kamer
Marktplein 7
7811 AM Emmen
Telefoon: 0591 61 81 80
www.restaurantdekamer.nlPlaying is believing

Beste kunst en design liefhebber,
 
Op zondag 3 mei a.s. start de expositie "Playing is Believing" bij Flier Interieur in Emmen.
 
Deze expositie betrekt de bezoeker bij het spel van de vijf kunstenaars en laat u stilstaan bij uw eigen spel.
Als organisator en mede-exposant nodig ik u hierbij van harte uit de bijzondere kunstwerken te komen bezichtigen.
 
Hartelijke groet,
 
Geneviève Gougon


De expositie met het thema "Playing is Believing” wil de bezoeker laten zien dat blijven spelen in het leven, ook in volwassenheid, vele voordelen met zich mee brengt. Aan de hand van een gedicht en quotes van beroemdheden verspreid door de ruimte wordt het thema zichtbaar gemaakt. De expositie betrekt u als bezoeker bij het spel van vijf kunstenaars: Raimond Evers (schilderijen, ruimtelijk werk), Geneviève Gougon (schilderijen, tekeningen, ruimtelijk werk), Betty Jonker (schilderijen), Ninette Koningen (schilderijen, ruimtelijke collages, beelden) en Rutger Nieuwman (digitale fotobewerkingen). Wat is uw spel?

Webistes van de kunstenaars:
Raimond Evers
Geneviève Gougon
Betty Jonker
Ninette Koning
Rutger Nieuwman


Thema, concept, graphic design en gedicht: Geneviève Gougon.PERSBERICHT

Expositie “ Playing is believing“ bij Flier Art Gallery, Emmen
Op zondag 3 mei a.s. start een nieuwe expositie bij Flier Art Gallery aan de Meubelboulevard in Emmen.

Tijdens deze expositie exposeren vijf getalenteerde kunstenaars : Raimond Evers, Geneviève Gougon, Betty Jonker, Ninette Koning en Rutger Nieuwman. Zij presenteren zich met unieke creaties, die ontstaan zijn door een spel van vorm, kleur, lijnen, sfeer en emotie.
Met het thema “playing is believing” hebben deze kunstenaars - met nieuwe of juist vergeten materialen - nieuwe “werelden” gecreëerd, bestaande in een ander daglicht gezet of het onzichtbare zichtbaar gemaakt. Dynamiek, vergankelijkheid, sereniteit, humor, vrolijkheid en diepgang wisselen elkaar af.

De kunstenaars die aan deze expositie meedoen zijn:

Raimond Evers laat 
beschilderde objecten 'kleurrijk werk' zien en fantasierijke assemblages uit de serie 'dingen de baas' Dit kunnen stukken plaatmateriaal zijn maar ook dingen als een wasknijper of theepot. Waar het overbodig geraakte materiaal bij het 'kleurrijk werk' eerst verstopt wordt onder een laagje acrylverf, laat hij bij 'dingen de baas' de dingen zien.

Geneviève Gougon toont veelzijdigheid met haar beeldende kunst, meubelontwerpen en gedichten. In haar abstract-figuratieve schilderijen en tekeningen laat zij een vaak kleurrijk, intuïtief en organisch spel zien met thema's als transformatie, natuur en spiritualiteit. Centraal in haar werk staat de vraag: Wat is de essentie bij het wegvallen van illusie?Betty Jonker creëert met dynamische en volumineuze penseelstreken schilderijen waarin vrolijkheid en helder contrasterende kleuren centraal staan. Zo lijkt ze het onderwerp in een bruisende werveling op het doek te zetten. Haar werk verraadt een achtergrond die gebaseerd is op een brede ervaring met compositie en kleurgebruik. Betty Jonker heeft geëxposeerd in Parijs, Berlijn, Barcelona, Monaco, Mexico etc. en het afgelopen jaar in Vietnam.


De werken van Ninette Koning gaan over de kracht van de eenvoud in de chaos van mogelijkheden. Ze hebben een bescheiden karakter, een groot gebaar en een poëtische kracht. Zij onderzoekt de continue veranderingen van de chaos en orde in de natuur. Haar land art installaties zijn veelal ‘site-specific’, geïnspireerd op de plek zelf. De materialen waar zij mee werkt zijn vaak natuurlijk afval.


Rutger Nieuwman
: maakt surreële droomlandschappen, geïnspireerd door de schaduwen en alles wat zich daarin afspeelt: de plaats waar werelden in elkaar overgaan. Door fotografisch materiaal te monteren creëert hij nieuwe beeldwerelden waar de toeschouwer steeds nieuwe elementen kan ontdekken.


De expositie duurt van zondag 3 mei (tevens Koopzondag) tot en met 13 juni en is te bezichtigen tijdens de openingsuren van Flier Interieur. Cornelis Houtmanstraat 47 in EmmenBelevenissenmarkt Emmerhout 20 september


Op zaterdag 20 September staat Gougondesign op de Belevenissenmarkt (Emmerhout) met tekeningen,  schilderijen en nog veel meer. Kom je ook?

Locatie Bewonersbedrijf "Op eigen Houtje" Lemzijde 87 in Emmerhout (voormalige basisschool)


13 september, 2013

Kunst bij Odds and Ends Cadeauwinkel in Emmen

Vanaf 13 september tot en met 5 januari kunt u mijn schilderij Grips of Illusion bezichtigen en kopen bij Odds and Ends in Emmen. Grips of Illusion, 2010 - 50 x 70 cm

Odds and Ends biedt naast diverse bijzondere cadeau-artikelen ook handgemaakte artikelen van verschillende kunstenaars
, waaronder sieraden en schilderijen.

Komt u langs op zaterdag 14 september om de verhuizing te vieren vanaf 9:30 met workshops van 13:00-16:00

De koffie staat voor u klaar!

Lees er meer over in hun nieuwsbrief
                                                                                                                      Grips of Illusions, 2010
Acrylverf op doek
                                                                    50 x 70 cm in blankhouten baklijst


De winkel aan de Baander 28, Emmen (bij de Albert Heijn) telefoon: 0591-750700            
www.oddsandends-kados.nl

 Openingstijden:
maandag's gesloten
dinsdag van 9.30 tot 17.30
woensdag van 9.30 ntot 17.30
donderdag van 9.30 tot 21.00
vrijdag van 9.30 tot 17.30
zaterdag van 9.30 tot 17.00


Opticien in Emmen

17 april t/m 12 juni 2013
Op woensdag 17 april heb ik een nieuwe expositie ingericht in een brillenzaak in Emmen. Wilt u de twaalf doeken bezichtigen, neem gerust contact met mij op voor de exacte locatie (wegens bedrijfspolicy niet genoemd in dit bericht).


Opticien laat u meer (Kunst) Zien

Van 17 april tot en met 12 juni exposeert beeldend kunstenares Geneviève Gougon bij een opticien in Emmen.

Voor uw bril, lenzen of een oogmeting; bij deze opticien in Emmen kunt u altijd binnenlopen voor deskundig advies op maat. Naast de nieuwste collectie brillenmode kunt u ook "kunst-kijken" in de wachtruimte van de winkel.

De komende twee maanden exposeert beeldend kunstenares Geneviève Gougon in de winkel. Klanten kunnen zowel van de mooie monturen als van de kleurrijke kunst aan de muur genieten. Geneviève Gougon neemt u graag mee in de wereld van zwierige organische lijnen en een weldaad aan kleur. In haar bedrijf Gougondesign biedt zij naast beeldende en toegepaste kunst ook diverse workshops voor intuïtieve vorming aan. Voor meer informatie: Geneviève Gougon, www.gougondesign.com, info@gougondesign.com, Tel: 06-57009445. U bent van harte welkom tijdens de openingstijden van de winkel:

Ma:13:00-18:00 di,wo,vr 9:00-18:00 do 9:00-21:00 za 9:00-17:00


Openbare bibliotheek Emmen
5 maart t/m 2 april 2013

Bibliotheek Emmen (Centrale)
Noorderplein 101
7811 MG Emmen

tel. (0591) 681444


Persbericht

Centrale Bibliotheek Emmen presenteert de expositie Mix Match met schilderijen van Jo Elling en Geneviève Gougon

Van 5 maart tot en met 2 april 2013 exposeren kunstenaars Geneviève Gougon en Jo Elling in de centrale bibliotheek in Emmen. De expositie MiX MatcH toont hoe verschillen overeenkomsten kunnen zijn, door ogenschijnlijk uit elkaar liggende stijlen in harmonie met elkaar te combineren.Expositie Mix Match

Voor beide kunstenaars is vrijheid in hun werk en het denken buiten gebaande paden erg belangrijk. Elling is een veelzijdig en sociaal bewogen man en dat is terug te vinden in zijn schilderijen. Hij is dertien jaar geleden begonnen met schilderen bij de schildersgroep in Erica en heeft zich ontwikkeld tot een schilder die vele verschillende vormen van de schilderkunst bedrijft. Zijn onderwerpen variëren van bloemstillevens, landschappen en karakteristieke plekken in Drenthe. Een voorbeeld hiervan is zijn serie dorpsgezichten van oud - Erica, gemaakt in sepia, te zien tijdens deze tentoonstelling. Jo werkt ook in opdracht en heeft zo vele ouderlijke huizen, eerste auto's en portretten vereeuwigd.

Sterk kleurgebruik en een organische penseelvoering zijn belangrijke kenmerken voor het werk van beeldend kunstenares Geneviève Gougon. De basis voor haar schilderijen is vaak abstract, maar zij verweeft ook figuratieve elementen in haar schilderijen. Thema's als spirituele verlichting, energetische waarnemingen en transformatieprocessen zijn vaak het uitgangspunt voor haar schilderijen. Zij probeert de onzichtbare energetische wereld zichtbaar te maken en anderen te prikkelen om met hun spiritueel wezen de energetische vibraties voorbij de aardse werkelijkheid te beleven. Geneviève studeerde af aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden voor de studies Kunst & Design en de lerarenopleiding beeldende vorming. In 2010 heeft zij haar multidisciplinair bedrijf Gougondesign opgericht vanuit de ideologie dat iedereen zijn ware potentie volledig kan ontplooien. U kunt bij Gougondesign terecht voor beeldende kunst, vormgeving van meubels en ruimtelijke objecten en creatieve, kunstzinnige en spirituele workshops.

U bent van harte welkom om de expositie MiX MatcH bij te wonen tijdens de openingsuren van de centrale bibliotheek aan de Noorderplein 101 in Emmen, tel: 0591-681444. Op zaterdag 9 maart van 14:00 tot 15:00 zijn de kunstenaars bij de tentoonstelling aanwezig. Voor meer informatie over de kunstenaars: Jo Elling, www.jo.elling-erica.nl, jo.elling@home.nl, tel: 06-53258582. Geneviève Gougon, www.gougondesign.com, info@gougondesign.com, tel: 06-57009445.


Expositie 15 oktober tot 15 januari vervalt

Wegens onvoorziene omstandigheden buiten mij om, is de expositie die aangekondigd was voor 15 oktober 2012 tot 15 januari 2013  in Spinoza Leeuwarden komen te vervallen.

Expositie op Art Event Emmen 2011

10 t/m 24 september


Tijdens Art Event 2011 kunt u van 10 t/m 24 september het werk bewonderen van ruim 50 professionele beeldende kunstenaars. Diverse ondernemers verspreid door het centrum van Emmen hebben hiervoor ruimte beschikbaar gesteld in hun winkels.

Cartouche damesmode Emmen Art Event 2011Ook mijn schilderijen zijn te zien tijdens dit evenement bij Cartouche damesmode (Derkstraat 31) en Run2day sportwinkel (Derkstraat 2).

De exposities in beide winkels zijn ingericht met respectievelijk de thema's “The power of Grace” en “Start/finish” in gedachten. 
Lees in de winkels meer hierover of bekijk hier de themabeschrijvingen: Cartouche - Run2Day.Run2Day Sportswear Emmen Art Event 2011

Het is de vijfde maal dat dit kunstevenement wordt georganiseerd. Art Event is een initiatief van de stichting Ondernemersfonds Emmen Centrum met Gerald Janse als organisator van dit evenement, bijgestaan door kunstenaar Ingo Leth. Een dagje kunstbeleven; een bezoekje aan het centrum van Emmen is zeker de moeite waard. 

 www.artevent-emmen.nl


 
Cartouche damesmode, Emmen)
Cartouche damesmode Emmen Art Event 2011 cartouche1577b.jpg
Cartouche damesmode Emmen Art Event 2011 Cartouche damesmode Emmen Art Event 2011
Cartouche damesmode Emmen Art Event 2011
De schilderijen vloeien in het interieur van de winkel alsof ze altijd onderdeel zijn geweest van het interieur. De pilaren lenen zich uitstekend voor het kleine schilderij "Women" terwijl de beige strook het schilderij "Uitkijk op 't Winterlansdchap" complementeert. Er hoefde behalve het plaatsen van de hoge riethalmen in de etalage, wat o.a. ook als materiaal te vinden is op het schilderij in de etalage "Zwanen in het riet", niets extra's bij. Sierlijk in eenvoud is in dit geval the power of grace."Start / Finish" bij Run2Day sportwinkel
http://emmen.run2day.nl/


Run2Day (Derkstraat 2),Emmen

Olmo Lung Ring bij Run2day Emmen Art Event 2011

Boven ziet u de symbolische loep van start naar finish op het beeldscherm en het sierlijk omlijste startteken op de voorgrond en finishteken op de achtergrond.
De wisselwerking tussen de kleuren in de kleding en schoenen en het schilderij accentueren elkaar.
De sportschoenen rechts met daar tussen het finishteken zijn voor de presentatie geschilderd in dezelfde stijl en kleuren als de twee tentoongestelde schilderijen.
Scheper ziekenhuis Emmen
14 maart tot en met 16 mei 2011

Het is gelukt!!! Het Scheper Ziekenhuis is gevuld met nieuwe schilderijen.  U kunt mijn nieuwste werken zien in de centrale hal en aula van het Scheper Ziekenhuis.  De hal is ma t/m zo geopend van 7:00 tot 20:30.

Hieronder alvast enkele foto's. De online gallery is tevens aangevuld met de nieuwe schilderijen.

UITNODIGINGwinterlandschap
Van 14 maart tot en met 16 mei 2011 exposeert Geneviève Gougon acrylverfschilderijen in de centrale
hal van het Scheper Ziekenhuis.
De tijd lijkt sneller te gaan. Ontwikkelingen in een veranderende wereld volgen elkaar zonder
tussenpauzen op. Onze zintuigen overgestimuleerd door onze huidige maatschappij. Hectischer,
sneller, harder, drukker, meer van alles. Met haar schilderijen wil Geneviève Gougon een ander zintuig
uitdagen, namelijk het gevoel, onze innerlijke ogen, onze intuïtie.
Alles is opgebouwd uit energie. Zo is ook elk schilderij van haar een vertaling van energetische
belevingen. Belevingen die zij in abstracte of fi guratieve wijze meestal met intense kleuren op het doek
brengt. Het uitgangspunt is harmonie, evenwicht.
Geneviève Gougon is in 1975 geboren op Curaçao en op haar tiende naar Nederland verhuisd.
Scheppen is altijd iets wat zij heeft willen doen. Van niets iets maken. Tijdens haar opleiding
Kunst en Design (ruimtelijke presentatie) en aansluitend de lerarenopleiding beeldende vorming
(handvaardigheid), beide afgerond aan de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden, heeft zij in diverse
kunst- en toegepaste kunstdisciplines verschillende kanten van het creatieve scheppingsproces leren
doorlopen. Zij wil de toeschouwer in deze expositie meenemen: dichter bij zichzelf, dichter bij alles door
te beleven, los te laten.

www.gougondesign.com

Scheper Ziekenhuis
Boermarkeweg 60
7824 AA Emmen
Telefoon (0591) 69 19 11

Expositie Scheper Ziekenhuis Emmen

Expositie Scheper Ziekenhuis (Leveste) Emmen

14 maart t/m 16 mei 2011

Bezoekadres:
Scheper Ziekenhuis
Boermarkeweg 60
7824 AA Emmen
Telefoon (0591) 69 19 11
Multifunctioneel centrum 't Vlechtwerk
Mandehof 13
8391 BG Noordwolde


3 september 2010 t/m 14 oktober 2010
open van ma-do van 9:00 tot 17:00 uur
Entreeprijs : gratis
Gebouw/Terrein : 't vlechtwerk
Locatie : Mandehof 13 Noordwolde (Weststellingwerf)

Info('t Vlechtwerk): 0561-430641
Organisatie: Werkgroep ExpoMent: tel. 0561-610327
e-mail: expoment@home.nl
© Gougondesign All rights reserved.                          Webdesign © Gougondesign                Feedback